motto color white

O carieră-n uniformă: 5 greşeli pe drumul spre a fi poliţist

octombrie 17, 2022
62214897  1  1 min

Devino poliţist

Uniforma, dorința de activitate dinamică, imprevizibilul, admirația celor deja în exercițiu… Toate acestea fac de cele mai multe ori tinerii să-şi dorească o carieră de polițist, dar drumul nu este nicicum ușor, dimpotrivă, este definit de trudă și devotament față de atingerea scopului propus.

Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, metodologiile de admitere suferă modificări. Candidații se sincronizează anevoios și ajung de cele mai multe ori la pierderea șansei de admitere. Motivul? Neglijența acordată aspectelor cu adevărat importante. Ce poţi face dacă şi tu te afli într-o astfel de situaţie? Ăsta-i locul potrivit pentru a afla răspunsul!

62214897  1  1 min

Iată 5 greșeli ce te pot conduce către pierderea unei cariere în uniformă:

  • Credințele greșite cu privire la timpul de pregătire. Nu, pregătirea de ordinul lunilor, a unui eventual maxim de jumătate de an, nu este suficientă. Nici din punctul de vedere al probelor scrise, nici din punctul de vedere al celor fizice și psihologice. Se poate, într-adevăr, să fi funcționat în cazul cunoscuților tăi. Poate că ai un bagaj mare de cunoștințe în materiile ce însumează examenul, însă pierzi din vedere un lucru fundamental: grilele pentru intrarea în această profesie sunt concepute special pentru examenul acesta. Trebuie să știi cum anume abordezi fiecare grilă pentru a identifica răspunsul potrivit, iar majoritatea sunt construite întocmai evidențiind excepția, nu regula.
  • Consideri istoricul sportiv, dinamismul tău, înălțimea ori mobilitatea ta un atuu pentru proba sportivă sau din contră, iei în considerare înălțimea, lipsa experienței și altele drept o neșansă certă. Pregătește-te cu cel puțin un an înainte şi alege un profesor care să te poată urmări așa cum se cuvine. Acesta trebuie să te susțină în procesul de învățare a traseului și să-ți ofere șansa exersării constante a acestuia.
inquam photo bucuresti politia romana educatie rutiera 17 sept 2020 147062 min

O carieră în uniformă

  • Te raportezi la proba psihologică superficial, de parcă tu nu ai fi capabil să legi suficiente fraze și să oferi suficiente răspunsuri ca să treci. Doar cei ce conștientizează necesitatea de a acorda un interes sporit inclusiv acestei probe și se pregătesc din timp realizează complexitatea și gradul său de dificultate.
  • Te focusezi inutil, în mod obsesiv, asupra procentelor de calculare ale notei finale. Mai mult, încerci să te bazezi pe obținerea punctajelor mari, acolo unde crezi că îți este avantajos, neglijând celelalte probe.
  • Uiți faptul că profesia pe care ți-o dorești trebuie să fie definită de: cinste, profesionalism, onestitate, certitudine, mai ales în viziunea ta de candidat. Așadar, poartă-te ca atare și nu omite niciuna dintre activitățile ce fac parte din drumul tău către succes.

Rămâi la curent cu ultimele noastre articole, pentru tips&tricks sau noutăţi! Citeşte restul articolelor pe blogul nostru. Uite aici şi site-ul updatat al Academiei de Poliţie, unde poţi vedea în timp real ultimele noutăţi. Succes!

Ștefania Zorcă

Ștefania Zorcă

Ani de zile am studiat tainele metodelor de predare-învățare considerând educația una dintre cele mai frumoase și complexe științe. Am construit tehnici inovative de predare și le-am aplicat alături de cursanții mei asigurându-mă întotdeauna de crearea unor competențe de folosire și transfer a tuturor celor pe care le-am învățat împreună, contribuind astfel la fundamentul unor cariere de succes, a unor nume care, cel puțin în sfera lor de activitate, vor rămâne un ecou puternic.

Lasă un comentariu