Proiectele Zorkas Academy

Inovăm educația, încurajăm reintegrarea și susținem dezvoltarea unor cariere de succes.

poster website

S.R.A.C.
Social Reframing after
Consumption / Conviction

Proiectul S.R.A.C. a avut drept scop reliefarea educației ca fiind punctul de susținere al tuturor proceselor importante prin care individul trece de-a lungul dezvoltării sale.

Astfel, am plecat de la informarea tinerilor din școlile și liceele din România cu privire la consecințele negative ale consumului de droguri din perspective medicale, juridice și sociale și am ajuns la susținerea proceselor de reintegrare socială a celor cu istoric infracțional și comportamente antisociale din penitenciare și centrele de detenție.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 1 – 30 noiembrie 2022 și a presupus interacțiunea permanentă cu tinerii și subiecții pedepselor privative de libertate cărora ne-am dedicat, astfel încât alături de medicii și specialiștii în prim-ajutor ce s-au implicat am reușit să dovedim încă o dată faptul că prevenția se află întotdeauna înaintea combaterii drept una dintre cele mai bune decizii.

Sub semnul busolei
Incluziunea socială a tinerilor vulnerabili

Pentru că ne place să ne mândrim cu tot ceea ce am construit în jurul metodelor noastre de educație și pentru că înțelegem necesarul contribuției noastre la dezvoltarea tinerilor aflați în impas, am creat proiecte precum “Sub semnul busolei” care s-a adresat tinerilor înscriși în programele centrelor “Piciorușe Little Feet”, Baia Mare și “Teen Challenge,” Grădiștea. Proiectul a vizat susținerea unui curs special construit pentru dezvoltarea abilităților esențiale de prezentare și comunicare în Limba Engleză a cursanților în vederea susținerii procesului acestora de angajare în urma absolvirii programului centrelor din care făceau parte și a cursului de Limba Engleză.

În urma cursului, tinerii au căpătat deprinderi solide de recunoaștere a timpurilor gramaticale și abilități de exprimare a opiniilor menite să le asigure capacitatea de dialog în Limba Engleză.

teenager russian girl holding compass isolated blue background surprised pointing side
politie navodari

O carieră în uniformă

Una dintre pasiunile noastre se regăsește printre cei a căror vestimentație este definită de una dintre uniformele specifice profesiilor din cadrul MAI, MApN, ANP și nu numai, drept urmare “O carieră în Uniformă” a presupus vizitarea elevilor claselor V-VIII din Școala gimnazială nr. 1 Nuci, Ilfov unde am distribuit materiale informative cu privire la modalitățile de admitere în cadrul profesiilor aferente instituțiilor menționate și, totodată, am oferit posibilitatea acestora de a interacționa și a afla orice curiozitate cu privire la desfășurarea unei cariere în uniformă. Elevilor le-a fost evidențiată necesitatea studiului și, în special, le-au fost învederate câteva dintre cele mai importante aspecte cu privire la asimilarea materiilor principale de admitere respective Limba Română și Limba Engleză.

Vrei să devii partener și ai o propunere de proiect de nerefuzat?

Completează formularul de mai jos și revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp.