motto color white

1 iunie: Importanța sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului

iunie 1, 2023
Importanta zile copilului

Cum a apărut Ziua Internațională a Copilului?

Deși nu există o explicație clară care să ateste motivul pt care ziua de 1 iunie a fost declarată ziua internațională a copilului, o istorioară povestește următoarele: în ziua ce a coincis conferinței de la Geneva, 1 iunie, consulul chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani pentru a sărbători festivalul dragonului.

Importanta zile copilului

Astfel, data de 1 iunie a rămas ziua în care copiii sunt celebrați în întreaga lume. De asemenea, adulții se bucură la rândul lor pentru copilul interior, cinstindu-l și amintindu-l ca altădată. Cu toții zâmbim și ne încredințăm încă o dată speranța celor cu mânuțe mici și orizonturi largi reprezentând zilele noastre de mâine.

1 iunie și școala

În sfera educației, la mulți ani-ul spus copiilor este de fapt despre bucuria de a ne vedea alături de aceștia. Mai mult, măsurăm astfel de la o zi la alta miracolul evoluției lor și mulțumim șansei de a lua la cunostința abilităților unor ființe mici care cât ai clipi se transformă în adultul la care știi, tu profesore, că ai contribuit alături de toți ceilalți.

Ziua copilului nu este doar despre muzică, dans, prăjituri și acadele. Ziua copilului nu este nici despre o curte plină unde aceștia sunt sărbătoriți și despre aplauzele părinților. Mai degrabă este o conștientizare a nevoii speciei umane de a se perpetua. Mai mult decât atât, este o recunoaștere a faptului că ei sunt șansa împlinirii a tuturor celor pe care universal tacit le-a pregătit.

Importanta zilei de 1 iunie

De 1 iunie noi sărbătorim nu doar copilul în ambalajul său frumos cu ochii limpezi și obrajii îmbujorați. Sărbătorim mintea sa a cărei strălucire uimește, amuză și uneori chiar miră experiența adultului punându-l în dificultate. Sărbătorim ocazia de a intra în lumea lor atât de diversă și surprinzătoare, încât creativitatea pare să se încline la izbirea adultului ce doar tânjeste spre a mai ști cum pășea odată pe câmpiile imaginarului.

De 1 iunie noi sărbătorim frumosul, cunoașterea și, mai presus de orice, capacitățile de achiziție care de-a lungul anilor de studiu și de transfer de informații către toți elevii și studenții noștrii, ne-au uimit și ne-au făcut să ne înclinăm cu onoare încă o dată în fața a ceea ce înseamnă de fapt COPILUL.

Ștefania Zorcă

Ștefania Zorcă

Ani de zile am studiat tainele metodelor de predare-învățare considerând educația una dintre cele mai frumoase și complexe științe. Am construit tehnici inovative de predare și le-am aplicat alături de cursanții mei asigurându-mă întotdeauna de crearea unor competențe de folosire și transfer a tuturor celor pe care le-am învățat împreună, contribuind astfel la fundamentul unor cariere de succes, a unor nume care, cel puțin în sfera lor de activitate, vor rămâne un ecou puternic.

6 Comentarii

 1. Avatar

  Hoanca Mihaela

  iunie 1, 2023

  Felicitari, Stefania!

 2. Avatar

  Catalina

  iunie 1, 2023

  Interesant articol, va doresc mult succes in activitatea dumneavoastră și la multi ani tuturor copiilor.

 3. Avatar

  Geambasu Ana Maria

  iunie 1, 2023

  Copilaria este minunata, dar si cea mai importanta pentru formarea viitorului adult. TOTUL foarte bine spus, copilul are nevoie de educatie.

 4. Avatar

  Anca

  iunie 1, 2023

  Dragi copii, sunteți speranța și viitorul nostru. Să visați cu ochii deschiși și să faceți lumea mai frumoasă. La mulți ani și să vă bucurați de această zi specială!💚💚💚💚💚

 5. Avatar

  Valentina

  iunie 1, 2023

  Ziua copilului este despre bucurie, recunostinta, candoare, sinceritate, autenticitate, curaj, iubire si ne aminteste sa ramanem mereu recunoscatori ca am fost copii, sa ne aplecam asupra nevoilor copiiilor nostri interiori, sa aducem pace si
  sa privim cu acceptare in sufletul nostru si al celorlalti. La multi ani copii!

 6. Avatar

  Adina Georgiana

  iunie 1, 2023

  La multi ani , tuturor copiilor !

Lasă un comentariu